Forum: Åpent forum

En blogg, eller forum om du vil, som er åpent hvor alle kan bidra med konsertrelevant innlegg og diskusjoner. Konsert-oppføringer publiserer du IKKE her, men i kalenderen.

Mr. Johnson... Where Are You?

Hjelp mafia’n å finne Mr. Johnson! Sist vi så ham, var han innom her

Everything glides to a point where it collides.

Nå har Glider Collider vært i studio i Januar, og ep’en er klar for å blir hørt av folket! Du kan høre den på: www.myspace.com/glidercollider

Takk for at du viser interesse!

Rock On!

GLIDER COLLIDER - EP

Glider Collider har nå tilbrakt nesten hele januar i MackWerk Studio. EP’en blir trykket opp og solgt på konserter, og kan også kjøpes på nett. Ep’en vil også ligge på spotify etterhvert også. Hold deg oppdatert på Facebook fan siden: http://www.facebook.com/photo.php?pid=3237408&id=198467668328&saved#!/pages/Glider-Collider/48204391974?ref=ts

Smakebit:
http://www.youtube.com/watch?v=E84aj2X5OEM

Desibelsonen stenges - samler alt i en kalender

Hei alle musikkinteresserte!
Vi ser det kan være forvirrende med flere kulturkalendere, så vi ønsker å samle alt i kalenderen på hovedsonen bergen360.no.
Da kan man se alle arrangementene samlet og dette tror vi gir et bedre tilbud til alle bergensere.

Har du registrert et arrangement her på desibel, sjekk at “roperten” er krysset av, da er arrangementet allerede registrert på bergen360.no.

Kalenderen finner du her eller du velger Kalenderen i menyen på hovedsonen www.bergen360.no.

Vi sletter ikke det som ligger her nå, men stenger for nye innlegg. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål/ innspill etc?

Swing'n'Sweet Jazzclub

I uke 6 blir vårens kveldsprogram for Swing’n’Sweet Jazzclub offentliggjort.

KVARTERET

Kvarteret

Imorgen åpner de dørene, igår åpnet de en kalendersone; Det Akademiske Kvarte er tilbake

Lenge har det gått siden de begynte å pusse opp, men nå – plutselig – er det duket for den lenge etterlengtede åpningen!

Kvarteret.origo.no skriver de ulike arrangørene hva de kan by på i åpningsprogrammet!

Kurt Washburn kjører på

Ryktene vil ha det til at vår alles kjære Kurt-Arve Washburn deltar i Norske Talenter 2010 og han har til og med fortalt noen av sine fans hvordan det gikk. Vi andre må vente i spenning!!

Her er noen høydepunkter fra Kurt sin karriere!

Depeche Mode konsert i Bergen

Depeche Mode gjestet Vestlandshallen 29. januar.
Se alle bildene på BA.no.

Dugnad for Haiti

Dugnad Haiti

Organisasjonen Dugnad for Haiti søker lokale krefter!

Dugnad for Haiti er et initiativ fra musikk-Norge, i fellesskap med Kirkens Nødhjelp og Røde Kors. 24.januar går startsskuddet i Oslo.

Her følger en oppfordring fra Dugnad for Haiti:

Kjære musikkollega. Vi er vitne til en enorm tragedie i Haiti. Det er fortvilet å se mennesker i en slik situasjon. Vi kan gjøre noe, og derfor ønsker vi å invitere alle som kan bidra med musikk- og kulturarrangementer rundtom i landet til å gjøre det de kan.

Vi er godt igang med Dugnad for Haiti som vil samle inn penger til to organisasjoner som er meget sterkt inne i landet allerede, Røde kors og Kirkens Nødhjelp. Organisasjonen bygger på Dugnad05 som samlet inn 2,5 millioner til tsunamiofrene, og hvor 70 arrangører bidro. Nå kan dere bidra! Vi setter igang dugnaden med et startskudd på Rockefeller søndag 24. januar, med påfølgende konserter på andre klubber fremover.

Vi er en raskt oppsatt organisasjon og håper derfor at ved å mobilisere flere, kan vi sende administrativ informasjon, grafikk og annet dere trenger, men ellers la lokale krefter ta seg av arrangementet. Ta kontakt med oss via mail. Beskriv prosjektet og gi oss kontaktinformasjon.

  • Mail: dugnadforhaiti@gmail.com

Med vennlig hilsen oss i Dugnad for Haiti.

Initiativtakere:
Alexander Eik, filmregissør
Elin Aamodt, Gramart

I arbeidsgruppa sitter også
Runar Eggesvik og Paal Ritter Schjerven (Musikkbyen Oslo)
Journalist Joacim Lund
Rannveig Lie og Anne Berentsen (Kulturmeglerne)
Terje Bontveit (Mono)
Anita Halmøy Wisløff (Artistpartner)
Christian Schøyen (Live Nation)
Teréz Hollo-Klausen (Cinenord)

  • To dager tidligere, 22 januar, skal George Clooney og Wyclef Jean lede et innsamlingsprogram i regi MTV. Blant bidragsyterne er Bono, Christina Aguilera og Alicia Keys.

Social Suicide

Social Suicide

Pete Townshend og Jimi Hendrix ville felt en liten tåre i ren stolthet om de hadde sett dette bandet, som nok har en stor fremtid foran seg. BT var frelst for to år siden

Hardcore punkerne Social Suicide har, trass sin unge bandalder, en lang rekke spillejobber bak seg. De har blitt merket som et knakende liveband og i slutten av januar begynner de på sin “5th man on a dead mans grave” tour. Før denne konkurrerer de i ZOOM og etterpå er de booket på By:Larm

Ikke bare programmet til Social Suicide er allerede tettpakket, men flere vil ha mer fra gutta. Lydverkets Ruben Gran (01.01.2010) er en av de:

“Har kjempetro på disse i 2010! […] Jeg gleder meg til alt som har med Social Suicide å gjøre.“

Det er duket for et spennende år for gutta fra Os.

Dagen før dagen

Susanne Sundfør

Utrolig nok snør det ute. Så utradisjonelt som det er, bidrar det for min del til en mangel på julestemning. Derfor tyr jeg til andre julestemningsmidler. Siden tilgivelse allerede er brukt opp sikter jeg nå på å dele.

Flere kjente julesanger er coverlåter, og bergensartister gjør intet unntak. Blant annet urørtfinalistene Blood Command som spiller sin versjon av Last Christmas for Alternativ Julekalender.

Under er et lite utklipp fra Store Studio hvor Susanne Sundfør covrer Bob Dylans “Masters of War”. Det er ikke en julesang, men kanskje en sang verdt å høre i juletider.

God jul!

Sundfør er Haugesunder, men studerer for tiden i Bergen.

JULESPESIAL!

Sissel Kyrkjebø

Snart, snaart er den store dagen her. Kalendergaver, pepperkakebyen, mandariner og håpet om snø varmer om julehjertet vårt – men ekte julestemning blir det ikke uten vår kjære Sissel.

Sissel er, med Odd, travelt opptatt med julekonserter i Sverige disse tider. Men det stopper ikke oss fra å snekre sammen en liten “Sissel Julespesial” for deg, fagre Desibel leser.

Først ute er et klipp fra 2004 – Sissel øver med Trondheimssolistene og hun lyser opp rommet til og med gjennom skjermen. For ei dame!

Med klipp nr.2 skal vi litt tilbake i tid – til da Sissel var på Færøyene for 18 år siden. Siden den gang har hun klippet seg, sunget på OL og i superfilmen Titanic, pluss albumet hennes “Glade Jul” (1987) har blitt tidenes mest solgte album i Norge med rundt 1 million solgte eksemplarer.

Selv om John Lennon sin “Imagine” ikke er en julesang, er det noe veldig julete som skjer når Sissel synger den.

  • Ikke fått nok? – sjekk hjemmesiden hennes Sissel.net
Annonse