Viser arkivet for desember, 2009

Dagen før dagen

Susanne Sundfør

Utrolig nok snør det ute. Så utradisjonelt som det er, bidrar det for min del til en mangel på julestemning. Derfor tyr jeg til andre julestemningsmidler. Siden tilgivelse allerede er brukt opp sikter jeg nå på å dele.

Flere kjente julesanger er coverlåter, og bergensartister gjør intet unntak. Blant annet urørtfinalistene Blood Command som spiller sin versjon av Last Christmas for Alternativ Julekalender.

Under er et lite utklipp fra Store Studio hvor Susanne Sundfør covrer Bob Dylans “Masters of War”. Det er ikke en julesang, men kanskje en sang verdt å høre i juletider.

God jul!

Sundfør er Haugesunder, men studerer for tiden i Bergen.

JULESPESIAL!

Sissel Kyrkjebø

Snart, snaart er den store dagen her. Kalendergaver, pepperkakebyen, mandariner og håpet om snø varmer om julehjertet vårt – men ekte julestemning blir det ikke uten vår kjære Sissel.

Sissel er, med Odd, travelt opptatt med julekonserter i Sverige disse tider. Men det stopper ikke oss fra å snekre sammen en liten “Sissel Julespesial” for deg, fagre Desibel leser.

Først ute er et klipp fra 2004 – Sissel øver med Trondheimssolistene og hun lyser opp rommet til og med gjennom skjermen. For ei dame!

Med klipp nr.2 skal vi litt tilbake i tid – til da Sissel var på Færøyene for 18 år siden. Siden den gang har hun klippet seg, sunget på OL og i superfilmen Titanic, pluss albumet hennes “Glade Jul” (1987) har blitt tidenes mest solgte album i Norge med rundt 1 million solgte eksemplarer.

Selv om John Lennon sin “Imagine” ikke er en julesang, er det noe veldig julete som skjer når Sissel synger den.

  • Ikke fått nok? – sjekk hjemmesiden hennes Sissel.net

NÅ: Give Your Live

Involve Yourself

Tidligere på Desibel skrev vi om “Involve Yourself” sin musikk festival på YouTube Festivalen har nettopp startet og du kan se den HERGive Your Live

**Trommevirvel**

Kåring

Og første plassen går til…(!)
Når året går mot et nytt er det på tide å kåre de største høydepunktene.

BA kåret årets beste plate og musikkjournalistene var ikke helt enige – likevel gikk ett navn igjen blant deres favoritter.

John Olav Nilsen & Gjengen kan du også finne på Natt & Dag sin nominasjonsliste for 2009 Her kan du være med å velge mellom John Olav Nilsen & Gjengen, Ungdomsskulen og Lars Vaular i kåringen av årets Bergensalbum.

Tiårets beste
På Petre har diskusjonene vært store og heftige. Petre slår nemlig til med å la lytterne bestemme tiårets beste norske låt og det viser seg å være seierssugne blodfans i både nominering og avstemmingen.

Hvem synes du er best? Verst? Mest overraskende?

Julekalender = musikk

Alternativ Julekalender

Adventstiden er godt igang og om du enda ikke har funnet frem i julejungelen av årets adventskalendere får du nå en liten peikepinne på musikalske godbiter.

  • Lydverkets julekalender gir deg en deilig video-overraskelse hver dag i advent. Her får du servert et samsurium av ulike artister, fra hjemme og langt vekke. Alle opptakene er i ekte lydverket stil.
  • Alternativ Julekalender er en skjult skatt som ikke er så skjult. Kalenderen pynter innboksen din med sanger fra spennende undergrunnsartister og gjerne en liten førjulshelsing fra artisten sjøl. Alternativ Julekalender er satt igang for tredje år på rad for å være et godt alternativ til den kommersielle julen, og du også finne kalenderen på fjesbok

Lyden av Undergrunnen

Urørtfinalen

I 2000 lanserte NRK musikkprosjektet Urørt for å promotere norske undergrunnsartister. 10 år har gått og flere magiske grenser har blitt krysset. Av alle artistene som ligger på Urørt blir 10 valgt til den store Urørtfinalen

I år som i fjor er flere av finalistene bergensband. Lenge fryktet man i Bergen tørke etter den store Bergensbølgen rundt 2000. Fallhøyden var stor etter Annie, Røyksopp og co – derfor hører man et gledens sukk når den nye-nye Bergensbølgen skyller over Norge. Den startet i Loddefjord, men hvor fortsetter den? Hvem er egentlig den nye bølgen, og blir noen av de nye urørt artistene en del av den?

Urørtfinalistene fra Bergen er Blood Command, Moi, The Pink Robots og Put Your Hands Up For Neo-Tokyo

En Vill Hest

En Vill Hest

Luke 10: Ny låt fra Casiokids!

Singelen En Vill Hest / Min Siste Dag er Casiokids siste for i år.

Gruppa briljerer i elektropop-verden og er barnehagebarns største drøm. Og små barn vet best – det synes iallefall utenlandsk presse. Scandinavian sensation sier The Independent, übercool nikker BBC. Vet engelskmennene hva de synger om? Nei. Det gjør heller ikke resten av europa (og Canada og USA for den saks skyld). Men det gjør ingenting, ikke når det er så dansbart, digg og morsomt som det Casiokids leverer.

  • Selv om Casiokids forlater Bergen Januar måned, kan du følge de på bloggenHappyjokes

Gullplate og Verdensrom

InvolveYrslf

Verdens første musikkfestival på YouTube 14 desember braker festivalen løs på www.youtube.com/giveyourlive Artistene er alle som har meldt seg på og blant annet kan du vente deg Katzenjammer, Datarock og Emmerhoff & The Melancholy Babies

Menneskerettighetskampanjen Involve Yourself står bak arrangementet. Sangene som vises flest ganger vil samles på en disk som skal sendes ut i verdenrommet. Denne ideen er en videreføring av Voyager Golden Record – en disk som ble sendt ut i 1977 for å vise fram livet på jorden. Den nye disken Involve Yourself lager skal være en mer heletlig fremstilling hvor også negative sider, som går på bekostning av menneskerettigheter, kommer frem.

Norges nye musikkhovedstad?